Роз'яснення що до заповнення декларації на прибуток для підприємств за перший квартал 2024 року.

У 2024 році, на початку травня, в Україні відбувся вебінар, організований Державною податковою службою разом з Асоціацією платників податків, присвячений заповненню декларації на прибуток підприємств за перший квартал того ж року.

Під час заходу, представники податкової служби пояснили, яку форму декларації слід використовувати для подання звітності щодо податку на прибуток, а також розглянули процес заповнення основної та підсумкової частин декларації та відповідних додатків.

Вони відзначили основні зміни у формі декларації, звертаючи увагу на зміни у додатках та особливості їх заповнення. Крім того, була проаналізована відповідальність за недекларування доходів та несвоєчасне подання декларації, а також наслідки невиконання податкових зобов'язань у часи воєнного стану. Згідно з Податковим Кодексом України (пункт 49.2), за несвоєчасне подання податкової декларації чекає штраф у розмірі 340 гривень, за кожне таке порушення, а за повторне порушення на протязі року  - штраф у розмірі 1020 гривень.

Учасники вебінару також обговорили найбільш поширені запити платників податків та надали рекомендації щодо уникнення помилок у звітності. Додатково, було зазначено про наявність податкової комунікаційної платформи для швидкого зв'язку з компаніями, а також надано контактні номери для отримання роз'яснень та консультацій від ДПС. З усіх питань звертатися на гарячу лінію ДПС за номером 0800 501 007 , або звернутися  за телефоном (044) 272 62 75.

За більш корисною інформацією про компанії та підприємства Ви можете звернутися до нашого каталогу компаній України DipFo, де також можна розмістити картку своєї компанії, вказавши номери телефонів, адресу, а також цікаву інформацію про Вашу компанію, яка буде корисною для інших користувачів.