Електронні сервіси для платників податків на сайті ДПС України

Електронні сервіси вже давно стали невід'ємною частиною функціонування державних установ і організацій. Це не тільки спрощує процеси, але й робить їх більш прозорими та доступними для громадян 

Електронний кабінет ДПС України https://tax.gov.ua/ пропонує платникам податків зручний та ефективний інструмент для взаємодії з податковими органами. Цей сервіс надає можливість отримувати необхідну інформацію, подавати звітність, здійснювати платежі та багато іншого, не виходячи з дому або офісу. 

Сайт ДПС України вміщує у собі більш 20 (двадцяти) розділів та сервісів. В кожному з них платники зможуть знайти все необхідне для швидкого пошуку інформації, яка буде використана суб'єктами господарювання при нарахуванні та сплаті податків до Держбюджету. Що дасть кожний сервіс і чим він буде корисним платникам? Розглянемо деякі сервіси та розділи.

Електронний кабінет

Після реєстрації або авторизації,  розділи кабінету  платника податків може бути використані для  отримання інформації по розрахункам з бюджетом, запиту щодо суми доходів що виплачені, знайти необхідні заяви до органів податкової служби,  переглянути податкову звітність підприємства. 

Податкова карта України

Без входу в електронний кабінет ознайомтесь з переліком бюджетів України, подивитися суми сплачених податків по кожному регіону, за кожен місяць, а також переглянути графік податкових надходжень до місцевих бюджетів.

Онлайн – навчання

В цьому розділі платникам надається можливість переглянути календар онлайн - занять по низці податків: акцизний збір, транспортний податок, податок на доходи фізичних осіб, ПДВ, податок на прибуток підприємств та інших податків.

 «ПУЛЬС»

Цей сервіс може бути використаний для звернення громадян, як фізичних так і юридичних осіб,  щодо запобігання неправомірних дій або бездіяльності працівниками податкової служби. Також можливо повідомити про корупційні дії посадових осіб при проведенні перевірок підприємств та організацій, безпідставних обшуків та інших подій.

Реєстр електронних форм податкових документів для фізичних осіб

Платник податків без авторизації в електронному кабінеті може завантажити по ідентифікатору форми документу, витяги, розрахунки, заяви, повідомлення та запити до органів податкової служби. Також можливо переглянути дати подання документу  та дати останніх внесених змін до цих документів.

Декларування громадян

За допомогою цього розділу у громадян є можливісь завантажити податкову декларацію про доходи та майновий стан, зі всіма доповненнями та змінами, також переглянути і завантажити інструкцію щодо заповнення цієї декларації, подивитися зміни, які вносяться до декларації на протязі податкового періоду.

Контакт-центр

Для отримання інформаційно-довідкових послуг, щодо фізичних та юридичних осіб, можна зателефонувати в контакт-центр ДПС України або за телефоном 0 800 501 007. Також, можна звернутись у чат податкової служби по месенджерам  Viber, Telegram, або по QR-коду, якій розташований на сторінці розділу контакт-центру. Також, є можливість надіслати запитання або повідомлення за електронною адресою:  idd@tax.gov.ua

Кожен  платник податків сам вибирає електронний сервіс на сайті ДПС України, якій буде корисним для звітування про господарську діяльність, подачу звітності, отримання консультацій, відправку запиту або повідомлення. Вибирайте свій варіант для своєчасності нарахування та сплати платежів.