Виробничі підприємства України. М'ясопереробні комбінати Харківщини

Україна - країна з багатими сільськогосподарськими традиціями та унікальною культурною спадщиною. М'ясопереробна галузь України вже протягом багатьох десятиліть забезпечує мільйони українців якісною та різноманітною м'ясною продукцією. 

Давайте познайомимося з деякими провідними м'ясокомбінатами Харківщини, які на сьогодні підтримують харчову галузь та актуалізуємо їхній стан на сьогоднішній день.

Салтівський М'ясокомбінат

Салтівський М'ясокомбінат – виробниче підприємство та один із найбільших м'ясопереробних підприємств України та заснований у 2000 році.

У 2007 році відбулося злиття двох компаній: «Салтівський М'ясокомбінат» та «Богодухівський М'ясокомбінат», унаслідок чого утворився холдинг SMK Group. В період з 2010-2020 року компанія пережила неодноразову модернізацію виробництва та впровадження нових технологій, щоб відповідати сертифікатам якості та йти в ногу з часом. За цей період до холдингу також приєднався «Київський м'ясокомбінат»

На даний момент під брендом «Салтівський м'ясокомбінат» випускається продукція трьох м'ясокомбінатів та має 600 торгових точок у 20 регіонах України. Асортимент налічує понад 500 позицій м'ясних виробів найвищої якості та на будь-який смак. Незважаючи на труднощі, спричинені воєнними діями, Салтівський М'ясокомбінат продовжує працювати та розвиватися у Харкові.

Роганський М'ясокомбінат

ТОВ ВП «Роганський м'ясокомбінат», заснований у 2006 році, зарекомендував себе як один із виробників якісної та смачної м'ясної продукції у Харкові та Україні.

До 24 лютого 2022 року компанія розміщувалася у двох локаціях: головний офіс та виробництво у місті Харкові, по вул. Роганська, та частина виробництва у місті Вовчанськ, Харківської області. У зв'язку з військовими діями місто Вовчанськ було оккуповане, а м'ясокомбінат, який там був, частково зруйнований. Після деокупації керівництво вивезло вціліле виробниче обладнання та ухвалило рішення про релокацію Роганського М'ясокомбінату у Волинську область.

Через 2 місяці компанія повернулася до Харкова, відновила виробництво та працює по сьогоднішній день, поступово нарощуючи потужність та масштаби виробництва. З 230 фірмових магазинів по регіонам України, зараз працює лише 60 по Харкову та області.

Український М'ясокомбінат

Український М'ясокомбінат засновано у 1943 році і колись він був найбільшим м'ясокомбінатом Української РСР, а в наші дні є одним із провідних виробників м'ясної продукції у Харкові.

ТОВ «Український м'ясокомбінат» може похвалитися широким асортиментом м'ясної продукції, що відповідає міжнародним сертифікатам ISO 22000:2015 та FSSC 22000. Сучасні технології виробництва та свіже м'ясо власного виробництва,  дозволили цій компанії зайняти лідируючі позиції серед м'ясопереробних підприємств України.

На даний момент це виробниче підприємство функціонує у Харкові та випускає продукцію під двома брендами: «Український М'ясокомбінат» та «Добра справа».

М'ясний М'ясокомбінат

Бренд «МК М'ясний», яким ми його знаємо сьогодні, зареєстрований у 2013 році, але випускати м'ясну продукцію компанія почала ще понад 20 років тому і за ці роки вийшла на гідний рівень конкуренції з провідними м'ясокомбінатами України.

Асортимент компанії включає такі вироби:

  • Свинина
  • Яловичина
  • М'ясо індички
  • М'ясо курки
  • Ковбаси
  • Сосиски
  • Копчена продукція
  • Сир

М'ясокомбінат реалізує сировину та продукцію переважно в Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Харківській областях та має фірмові магазини у 9 регіонах України.

У травні 2024 року ракетним ударом пошкоджено один з  виробничих корпусів ТОВ «МК М'ясний» в Індустріальному районі міста Харкова. Не зважаючи на це підприємство функціонує у Харкові.

ДЕРГАЧІВСЬКИЙ М'ЯСОКОМБІНАТ — ПЕРША СТОЛИЦЯ

Підприємство ТОВ «ДЕРГАЧІВСЬКИЙ М'ЯСОКОМБІНАТ – ПЕРША СТОЛИЦЯ» бере свій початок у 1995 році, це той випадок, коли невеликий сімейний бізнес з роками переріс у величезну компанію, яка випускає якісну, смачну ковбасну продукцію та м'ясні делікатеси.

В асортименті м'ясокомбінату понад 120 найменувань продукції, що відповідає міжнародним сертифікатам, вимогам та стандартам. М'ясна продукція компанії представлена ​​у провідних супермаркетах України. Також працює понад 50 фірмових магазинів у Харкові та Харківській області, а також 6 фірмових магазинів у Полтаві.

В даний час Дергачівський М'ясокомбінат, як і раніше, працює в Харківській області і радує нас своєю смачною м'ясною продукцією.

Кожна з цих компаній пройшла свій унікальний шлях, стикаючись із викликами часу та непростими обставинами. Незважаючи на випробування та труднощі, Харківські М'ясокомбінати продовжують радувати споживачів своєю продукцією, стимулюючи розвиток економіки країни та підтримуючи традиції української гастрономії.

Додати компанію